Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris flirt nadrukkelijk met toekomst in Indycars

Lando Norris won afgelopen weekend zijn virtuele debuut in de Indycars. Op het Circuit of the America’s was hij alle Indycar cracks te snel af. Dat smaakt naar meer, vertelt de jonge Brit.

Nu is Norris natuurlijk niet onbekend met het circuit in Austin, na zijn deelname vorig jaar aan de Grand Prix van Amerika met McLaren. Maar er speelt meer. De 20-jarige blijkt als een baksteen te zijn gevallen voor de charmes van de Amerikaanse evenknie van de Formule 1.

"Ik zou de Indycar wel willen rijden, ze rijden op veel verschillende circuits en veel stratencircuits", bekent Norris in gesprek met RaceFans. "Het is totaal anders dan ik gewend ben. Veel hobbels en dicht langs de muur. Het is rauwer. In de Formule 1 hebben we meer bandenstapels en uitloopstroken, de Indycar is meer van de stratencircuits."

Norris ziet zich voorlopig nog niet in de Indycars rijden, maar op de langere termijn ziet hij een overstap zonder meer voor zich. "Het is beslist moeilijker; ik zou het in de toekomst zeker willen doen. Deze simrace heeft dat gevoel alleen maar bevestigd. Het is niet voor de nabije toekomst, maar voor later. Ik richt me eerst op de Formule 1 en wil daarin mijn dromen verwezenlijken. Ik wil races winnen en wereldkampioen worden."

Mocht Norris een carrière in de Indycars nastreven na een succesvolle loopbaan in de F1, dan treedt hij in de voetsporen van illustere helden als Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell en Jacques Villeneuve, die in beide kampioenschappen een of meerdere wereldtitels opeisten.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco