Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris geeft 'amateuristische' fout toe in gevecht met Verstappen

Lando Norris wist de aanval te plaatsen op Max Verstappen, maar maakte een bocht later een fout, waardoor hij het momentum verloor. De Brit reageert op zijn heerlijke gevecht met de Nederlander.

Verstappen Norris Sprint Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris had misschien wel de snelheid te pakken om de sprintrace te winnen. De Brit gebruikte die snelheid door een extreem late actie in te zetten in bocht drie op Max Verstappen. Norris stook de Nederlander voorbij, maar liet Verstappen terug komen in bocht vier. Daarna was hij even de snelheid kwijt, waardoor hij niet langer mee kon strijden om de overwinning. De McLaren-coureur steekt dan ook de hand in eigen boezem.

"Een goede race tussen ons, vooral met Max in het begin, dat was leuk," aldus Norris na de sprintrace. "Waarschijnlijk had ik sommige dingen beter moeten doen in mijn gevecht, maar dat weet ik. Het tempo van de auto was erg sterk tot het einde van de race en ik had een goed gevecht om Oscar, maar ik had gewoon niet genoeg snelheid. Vooral door hoeveel tijd je verliest in de middelste sector door de vuile lucht. Het was dus een goede race, opnieuw veel punten voor ons als McLaren en goed werk van het team."

"Het tempo was goed, maar ik denk niet dat we het tempo hadden om met Max mee te gaan. Ik denk dat hij net iets te snel was voor ons. Maar morgen is een nieuwe dag en dan probeer ik het opnieuw", aldus een ietwat teleurgestelde Norris. De Brit is dan ook van mening dat hij zelf de overwinning heeft weggegeven: "Als de banden te heet worden, is het moeilijk om veel te doen, dus ik moest het beste uit mijn kans halen, maar toen verprutste ik het en liet ik heel amateuristische de deur open staan. Er zijn nog wat dingen te verbeteren, maar we zijn er en we kunnen morgen zeker een gevecht aangaan."

Bekijk hieronder de beelden van het gevecht.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'