Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris gefrustreerd na mislopen pole achter Hamilton en Verstappen

Lando Norris pakte een knappe derde plek in de kwalificatie voor de GP van Hongarije, maar was daar niet heel blij mee. Er had meer in gezeten.

Tot een paar weken geleden kon McLaren slechts dromen van een derde plek in de kwalificatie, maar de laatste twee Grands Prix staat Lando Norris er steeds goed bij. Zo ook in Hongarije, waar hij achter Lewis Hamilton en Max Verstappen naar P3 reed tijdens de kwalificatie. Zijn teamgenoot Oscar Piastri maakte er een volledig oranje gekleurde tweede startrij van voor de GP nabij Boedapest. Na afloop is Norris echter niet helemaal tevreden met zijn derde plek. Sterker nog, hij is teleurgesteld en gefrustreerd. Er had meer ingezeten. "Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld. Als je binnen een tiende van een seconde van de pole staat, dan voelt het alsof je de pole had kunnen pakken als je de ronde beter had verreden." "Over het algemeen ben ik wel tevreden. Het team heeft het goed gedaan met P3 en P4. Het is een goed weekend, maar als coureur ben ik niet heel blij. Ik heb het gevoel dat ik teveel fouten heb gemaakt en dat is me duur komen te staan." "Er zijn altijd kleine dingen. Mijn ronde was niet vlekkeloos. Het is altijd wat risicovol als je wat meer tot het gaatje gaat. Als het verschil een tiende van een seconde is, dan zat er meer in. Daarom ben ik wat gefrustreerd, maar tegelijkertijd ben ik wel blij met P3. Het is een goede uitgangspositie voor zondag."

Lastig inhalen

Maar hoe zit het met de racepace van McLaren? Ook daar heeft Norris vertrouwen in. Laat die GP van Hongarije maar komen! "Ik heb er zin in! De racepace op vrijdag was vrij goed, net als in Silverstone." "Ik heb er zin in, maar het is een lastig circuit om op in te halen. Daarom ben ik misschien wat meer gefrustreerd dan ik normaal zou zijn. We staan tussen de grote jongens, met twee auto's, dus hopelijk kunnen we het gevecht aan gaan op zondag. Vandaag ging het goed, nu gaat de focus op zondag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"