Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris gokt en verliest: "Hebben wat punten laten liggen"

Het was een gok om tijdens de safety car-periode niet naar binnen te gaan bij de GP van Saoedi-Arabië. Een gok die voor Lando Norris uiteindelijk niet goed uitpakte.

Norris Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen de safteycar na de harde crash van Lance Stroll bij de GP van Saoedi-Arabië op de baan kwam, werd het druk in de pitstraat. De meeste teams haalden hun coureurs naar binnen om te wisselen naar de harde band. Lando Norris en Lewis Hamilton bleven buiten. Omdat zij later in de race alsnog hun verplichte pitstop moesten maken, kwamen ze niet verder dan P8 (Norris) en P9.

"We wilden iets anders proberen en niet alleen maar achterblijven. We hadden veel punten kunnen winnen of we hadden er een paar kunnen verliezen. Uiteindelijk verloren we er een paar, maar zo gaat dat soms", analyseerde Norris na de race de situatie bij onder meer RacingNews365.

"Het was een goede poging en ik denk dat het de juiste beslissing was. Soms heb ik het gevoel dat we een beetje op safe spelen en het is leuk om wat agressiever te zijn, iets anders proberen. Ik ben blij met deze beslissing, hoewel die niet de beste of laten we zeggen de juiste was. Maar dat is achteraf. Ik ben dus blij met hoe we het allemaal probeerden uit te voeren."

Nadat Hamilton in ronde 36 zijn pitstop maakte, volgde Norris direct een ronde later. "Als ik toen op de harde band was gegaan, had Lewis me ingehaald. Hij zat sowieso dicht bij me. Ons tempo is natuurlijk niet geweldig, vergeleken met de coureurs om ons heen. Ik was natuurlijk hoger geëindigd als ik niet meer had hoeven te 'pitten', maar dat moest ik natuurlijk wel. De zachte band (waar Norris naar wisselde bij zijn pitstop, red.) was goed, maar die had ik liever vijf ronden later gehad. Ik denk niet dat we de beste strategie hadden, maar ik moest Lewis pareren. We hebben ons best gedaan."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China