Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris haalt keihard uit na bizar moment in kwalificatie: "Echt onacceptabel!"

Lando Norris moest in Monaco zijn teamgenoot voor zich dulden. Daar kon de Brit wel mee leven, maar hij wilde na afloop van de kwalificatie nog wel even terugkomen op een zeer opmerkelijk moment.

Norris Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de vrijdag in Monaco was al duidelijk te zien dat de sponsoring langs de baan niet echt bestand was tegen het geweld van de Formule 1-auto's. Volgens Lando Norris heeft de organisatie de coureurs beloofd dat dit verder in het weekend geen rol meer zou spelen, maar tijdens de kwalificatie zorgde het opnieuw voor problemen.

Een van de coureurs die hier overduidelijk last van had, was Charles Leclerc. In Q1 zat een deel van een sticker vast op de voorvleugel van de Monegask. Ook Lando Norris had hier last van. Sterker nog, het is volgens Norris de oorzaak dat hij Q1 maar ternauwernood overleefde.

"Q1 was een beetje stressvol, omdat de stickers van de muren afkwamen. Een van die stickers kwam vast te zitten onder mijn auto, waardoor ik de performance op de banden verloor. Dat was een beetje chaotisch en zulke dingen kunnen eigenlijk niet in de Formule 1. Het had mijn hele weekend kunnen verpesten, dus ik had geluk dat ik alsnog net op tijd door kon."

Toch heeft Norris nog niet het laatste woord gezegd over dit 'incident': "Het gebeurde in mijn tweede run in Q1, waardoor ik een stop moest maken. Zoals ik al zei, dit kan echt niet en in mijn ogen is het iets ontzettend stoms. Gisteren zeiden ze tegen ons dat het niet meer zou gebeuren en dat ze het zouden fixen. Maar dat was overduidelijk niet het geval. Gelukkig had ik genoeg tijd, anders was mijn kwalificatie compleet verpest. Ook tijdens de race kan dit problemen geven. Ze moeten met een betere oplossing komen, want natuurlijk toucheren we de muren. Dit is gewoon onacceptabel en kan je hele weekend ruineren." 

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap