Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris heeft alternatief voor levenslange verbanning F1-fans die zich misdragen

Nadat meerdere Formule 1-toeschouwers zich hebben misdragen tijdens de afgelopen Grands Prix, werden er meerdere consequenties geopperd. Lando Norris legt uit wat hij ziet als alternatief voor een levenslange verbanning uit de F1, waar Sebastian Vettel juist voor pleitte.

Toeschouwers die zich misdragen tijdens een Formule 1-weekend moeten volgens Lando Norris tijdelijk verbannen worden van de circuits. De McLaren-coureur kan zich hiermee deels vinden in het idee van Sebastian Vettel om misdragende 'fans' te schorsen. Vettel ziet het liefst een levenslange schorsing, maar Norris heeft een alternatief. Het uitdelen van schorsingen vindt hij een goed idee om ongewenst gedrag tegen te gaan. "Natuurlijk willen we dit niet hebben en het is niet de juiste manier", zegt hij tegen onder andere RacingNews365, doelend op de zich misdragende toeschouwers. "Het is niet acceptabel, vooral niet in de Formule 1 waar men een geweldige show wil neerzetten en men mensen wil inspireren." "Wat je als eerste hiertegen kan doen als je iemand betrapt, is diegene een jaar verbannen van de circuits, of iets in die richting", zo is de McLaren-coureur van mening. "Je wil nooit dat het gebeurt, vooral omdat de fans zo'n beetje de grootste reden zijn dat deze sport door kan gaan. Als er dan iets slechts gebeurt, dan kan je ze een tijdje schorsen."

Norris: 'Veel mensen in de wereld geven er niets om'

Veel coureurs en teams hebben zich al fel uitgesproken tegen individuen die bijvoorbeeld boe roepen naar de rijders of juichen na een (harde) crash. Norris sluit zich hier bij aan en legt uit dat men actie moet ondernemen tegen ongepast gedrag. "Veel mensen in de wereld geven er gewoon niet om, dat is een probleem", aldus de Britse coureur. "Het boeit ze niet wat ze zeggen en er zijn niet genoeg consequenties in het leven. Er moeten meer consequenties zijn en hopelijk leren ze daar een lesje van, maar om gewoon te zeggen 'doe dit niet, doe dat niet', dat stopt ze niet. Dan zijn er geen gevolgen voor ze."

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"