Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris heeft spijt van uitspraken over Verstappen

Er is veel gezegd en geschreven over de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. Norris heeft wel spijt van bepaalde uitspraken.

Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De crash van Max Verstappen en Lando Norris is ook in Groot-Brittannië nog een veelbesproken onderwerp. Norris gaf eerder op de donderdag al aan dat de twee contact hadden gehad en gaat verder in op de nasleep van de touché tijdens de persconferentie. De McLaren-coureur heeft een beetje spijt van bepaalde uitspraken over Verstappen.

"Het team en ik hebben het gevecht een paar keer doorgenomen", vertelt Norris tegen onder meer RacingNews365. "Ik denk dat veel van mijn verwachtingen al bekend waren, maar het blijft anders. Je vecht tegen verschillende coureurs en je vecht ook op een andere manier aan de top ten opzichte van andere posities. Tegelijkertijd racet Max op een andere manier als je het vergelijkt met anderen. Dat is ook een van de redenen waarom hij kampioen is geworden. Al met al heb ik het bekeken en wil ik het dit weekend beter doen."

Maar wat doet Verstappen anders? "Je praat nu over details... Het is duidelijk, ik hoef daar niet over te praten. Het is lastig en op de limiet, maar dat is wel waar ik van houd. Ik heb van het gevecht genoten, al was het jammer dat het zo eindigde. Buiten dat is het duidelijk zichtbaar op de televisie en kijk ik er naar uit om de strijd weer aan te gaan."

Wel heeft de McLaren-coureur spijt van de uitspraak dat Verstappen zijn excuses had moeten aanbieden. "We hebben contact gehad. Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij zijn excuses hoeft aan te bieden. Bepaalde dingen die ik na afloop zei kwamen voort uit frustratie. Ik zat vol met adrenaline en emoties en ik heb waarschijnlijk dingen gezegd waar ik niet in geloof. Het was lastig en een zielig incident, omdat het contact niet zo hard was. Toch had het verschrikkelijke consequenties, vooral voor mij."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'