Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lance Stroll

Norris hekelt 'domme F1-regel' die hem het podium kostte

Tot grote frustratie van Lando Norris kon Lance Stroll gedurende de rode vlag-situatie tijdens de Grand Prix van Italië, een gratis pitstop maken. Volgens Norris moet er zo spoedig mogelijk iets aan die regel veranderen.

Norris Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lance Stroll profiteerde optimaal van de rode vlag-situatie tijdens de Grand Prix van Italië, doordat de Canadees een 'gratis' pitstop kon maken. De regels staan namelijk toe dat een coureur tijdens een rode vlag-situatie de banden mag wisselen.

Daardoor hoefde Stroll later in de race geen 'echte' pitstop meer te maken. Een onzin-regel volgens McLaren-coureur Lando Norris, die zondag vierde werd: "Helaas profiteerde Stroll van het feit dat hij andere banden mocht pakken tijdens de rode vlag-situatie, anders was ik derde geworden."

"Ik vind de gratis pitstop-regel tijdens een rode vlag-situatie eigenlijk sowieso geen goede regel. Je moet zo'n regel niet hebben in mijn ogen. Kijk, wanneer je zoals Pierre Gasly voor de rode vlag al een pitstop maakt dan is het prima en heb je een gelukje. Maar je moet in mijn optiek niet 24 seconden cadeau krijgen omdat je profiteert van een rode vlag", aldus een licht gefrustreerde Norris tegenover Sky Sports UK. De McLaren-rijder zag door de gratis stop van Stroll een podium in rook op gaan.

"Het was een chaos tijdens de race, maar ik heb alles eruit gehaald wat erin zat. Ik had een goede start te pakken en reed meteen naar voren. Ik kon zelfs Valtteri Bottas pakken bij de tweede bocht, dat was echt een goede manoeuvre!"

"Die kon ik mede maken doordat ik goed naar de beelden van vorig jaar heb gekeken. Ik ben trots op deze positie, al had ik ook op het podium kunnen eindigen als Stroll een normale pitstop had moeten maken."

Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Tom Coronel weet het in de nieuwste podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is, helemaal zeker.

Formule 1 GP Italië 2020 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull