Norris hoopt dat Alonso McLaren helpt bij ontwikkeling 2019-bolide

03 dec. 2018 08:40 Wanda Bisschop 1 reacties
Lando Norris maakt in 2019 zijn debuut als Formule 1-coureur en vormt dan samen met Carlos Sainz het rijderspaar voor het team van McLaren. Ondanks dat teamgenoot Sainz inmiddels over vier jaar ervaring beschikt, hoopt Norris dat voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso een steentje bij zal dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Norris, die dit seizoen als testcoureur betrokken was bij McLaren, verraadt in gesprek met de pers in Abu Dhabi dat de hulp van Alonso bij de ontwikkeling van de nieuwe auto ontzettend waardevol kan zijn. "Fernando weet als geen ander hoe de auto in de afgelopen seizoenen is ontwikkeld en beschikt over veel meer ervaring dan wij. Hij weet precies wat wel goed is en wat niet."

Dat Alonso en McLaren hun samenwerking buiten de Formule 1 voortzetten, is geen geheim. Zo maakt de tweevoudig wereldkampioen volgend jaar opnieuw zijn opwachting in de Indy 500 namens het team van McLaren. Of Alonso ook als ontwikkelingscoureur betrokken blijft bij zijn huidige werkgever is nog maar de vraag.

"Ik heb geen idee wat de rol van Fernando bij McLaren gaat worden. Natuurlijk wil ik zelf zoveel mogelijk met de nieuwe auto testen, maar als blijkt dat zijn feedback belangrijker is dan dat van mij of Carlos, dan moeten we daar zeker gebruik van maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen