Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris hoopt dat Alonso McLaren helpt bij ontwikkeling 2019-bolide

Lando Norris maakt in 2019 zijn debuut als Formule 1-coureur en vormt dan samen met Carlos Sainz het rijderspaar voor het team van McLaren. Ondanks dat teamgenoot Sainz inmiddels over vier jaar ervaring beschikt, hoopt Norris dat voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso een steentje bij zal dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Norris, die dit seizoen als testcoureur betrokken was bij McLaren, verraadt in gesprek met de pers in Abu Dhabi dat de hulp van Alonso bij de ontwikkeling van de nieuwe auto ontzettend waardevol kan zijn. "Fernando weet als geen ander hoe de auto in de afgelopen seizoenen is ontwikkeld en beschikt over veel meer ervaring dan wij. Hij weet precies wat wel goed is en wat niet."

Dat Alonso en McLaren hun samenwerking buiten de Formule 1 voortzetten, is geen geheim. Zo maakt de tweevoudig wereldkampioen volgend jaar opnieuw zijn opwachting in de Indy 500 namens het team van McLaren. Of Alonso ook als ontwikkelingscoureur betrokken blijft bij zijn huidige werkgever is nog maar de vraag. "Ik heb geen idee wat de rol van Fernando bij McLaren gaat worden. Natuurlijk wil ik zelf zoveel mogelijk met de nieuwe auto testen, maar als blijkt dat zijn feedback belangrijker is dan dat van mij of Carlos, dan moeten we daar zeker gebruik van maken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'