Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "McLaren gunt me de tijd om te groeien"

Lando Norris krijgt naar eigen zeggen van McLaren alle tijd om te groeien als Formule 1-coureur. Hij maakt volgend jaar naast Carlos Sainz zijn fulltime Formule 1-debuut.

Bij McLaren kwamen voor 2019 twee stoeltjes vrij, aangezien het team afscheid nam van zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne. Lando Norris promoveerde van McLaren-junior naar McLaren Grand Prix-coureur.

"Ik sta aan de vooravond van een nieuw avontuur, maar hetzelfde kan worden gezegd over McLaren zelf. Ik kan als nieuweling veel leren van Carlos Sainz, hij is erg ervaren en ik sla hem heel hoog aan", aldus Norris over zijn F1-debuut. "Ik hoef bij McLaren niks te forceren. Ik moet vooral zorgen dat ik geen fouten maak. Natuurlijk is er wel sprake van enige druk, maar het is niet zo dat men van mij verwacht dat ik er 'zomaar even' met de titel vandoor ga." "Ik krijg de tijd om mezelf te ontwikkelen en McLaren zal me daar zeker bij helpen. De onzekerheid over volgend jaar, we weten bijvoorbeeld niet hoe goed de auto zal zijn, is lastig, maar je weet maar nooit wat er mogelijk is. We zien het wel tijdens de Barcelona-tests."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'