Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris: "Ik zit elke dag wel zes uur te racen in de simulator"

Lando Norris heeft in de afgelopen weken evenals Max Verstappen en Charles Leclerc naam gemaakt als fanatieke simracer. Het fanatisme gaat bij de Britse McLaren-rijder behoorlijk ver: "Ik zit elke dag wel zes uur te gamen. Maar niet alleen met racespellen."

Norris barcelona dag 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In een vraaggesprek met Formula1.com vertelt Lando Norris (20) honderduit over zijn favoriete bezigheid, nu door de coronapandemie de Formule 1 stilligt. "Ik begin in de racesimulator rond een uur of vier en ga dan door tot een uur of tien in de avond. Maar ik speel ook andere spellen zoals Rocket League of Escape From Tarkov of Call of Duty."

Hoewel Norris en Verstappen veel simraces doen, winnen ze niet altijd. De Britse McLaren-coureur weet wel hoe dat komt: "Ik besteed weliswaar uren aan simracen, maar de ene game speel ik vaker dan de andere. Je hebt simracers die helemaal gespecialiseerd zijn in een bepaalde racegame. Ze weten exact hoever ze in bepaalde bochten kunnen gaan qua track limits, maar ook alles over curbstones die je maximaal kunt nemen, of juist niet. Hoe je het potentieel van de auto kunt maximaliseren, of het nu gaat om schakelen, brandstofverbruik of DRS- en ERS-gebruik."

Norris benadrukt dat de lol voorop staat: "Het is vooral leuk om tegen anderen te racen. Je gelooft altijd dat je het beter kunt en je bent er vast van overtuigd dat je ze kunt verslaan en dus blijf je maar door gamen. Daarom is het zo verslavend, hoe dan ook voor mijzelf. Maar dat verklaart ook waarom zoveel mensen ervan houden en het zijn gaan doen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"