Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Kan niet wachten om met de MCL34 te rijden"

Lando Norris staat in maart voor het eerst aan de start van een Formule 1 Grand Prix. McLaren presenteerde zojuist de wagen waarmee hij dat gaat doen. De jonge Engelsman kan niet wachten om met de MCL34 te rijden.

Lando Norris maakt in 2019 zijn racedebuut voor McLaren, nadat hij vorig jaar op de vrijdag al enkele trainingen af mocht werken in ofwel de auto van Fernando Alonso, ofwel die van Stoffel Vandoorne. Die sessies moeten hem naar eigen zeggen klaar hebben gestoomd voor het echte werk.

"Het was als kind altijd mijn droom om ooit mijn Formule 1-debuut te maken. Ik kan dus niet wachten om in de nieuwe MCL34, die er geweldig uitziet, te stappen en en mijn racedebuut te maken." Om de broodnodige puntjes op de i te zetten bracht Norris afgelopen winter veel tijd door in de McLaren-fabriek: "Ik heb keihard gewerkt om klaar te zijn voor dit nieuwe hoofdstuk in mijn Formule 1-carrière. Ik wilde in Woking zoveel mogelijk leren ter voorbereiding op het nieuwe seizoen." "Nu is de volgende stop Barcelona", vervolgt Norris, die Carlos Sainz als teamgenoot krijgt. Ook de Spanjaard kijkt uit naar de eerste meters met de MCL34, maar weet nog niet zo goed wat hij van Norris kan verwachten .

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden