Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris komt terug op veelbesproken onderwerp in titelstrijd met Verstappen

Met de snelste ronde van Daniel Ricciardo in slotfase in Singapore zorgde de Australiër ervoor dat Lando Norris het puntje kwijtraakte. Dat zou zomaar eens een belangrijk punt kunnen zijn in de titelstrijd met Max Verstappen, maar dat ziet Norris zelf niet zo.

Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is sinds de zomerstop bezig om het gat met Max Verstappen in het rijderskampioenschap te dichten, om zo zijn eerste wereldtitel te pakken. Bij het ingaan van de zomerstop was het verschil nog 78 punten, maar inmiddels heeft Norris flink wat punten gepakt op de Nederlander en is de marge nog 'maar' 52 punten. In Singapore had hij het verschil naar 51 kunnen brengen, ware het niet dat Daniel Ricciardo als laatste geste naar Verstappen het punt voor de snelste raceronde in Singapore afpakte van Norris.

Op de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Austin krijgt de McLaren-coureur de vraag of hij een bitterzoet gevoel aan dat moment over zou houden, mocht hij het kampioenschap verliezen door dat ene punt. "Nee, ik zou dat niet als de reden zien. Ik zou het eerder wijten aan andere dingen die dit seizoen beter hadden gekund, dan aan Daniel die in zijn laatste race de snelste ronde reed. Al zou het daar aan het eind van het jaar weleens op kunnen neerkomen. En als dat het geval is, dan is dat maar zo", zo legt Norris uit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Mensen doen dat al jaren. Ik weet dat het gewoon een rare timing is en mensen springen snel op dingen. De omstandigheid waarin het gebeurde, is denk ik uniek. Daniel wist dat het zijn laatste race was. En ik zou niet zeggen dat het een mooie manier is om te vertrekken, want ik denk dat er geen enkele manier is om mooi te vertrekken. Maar als dat niet zo was en hij gewoon voor de snelste ronde zou gaan, dan was het wat meer een vraagteken geweest. En iets waar we waarschijnlijk meer vraagtekens bij hadden gezet als team."

Norris vervolgt zijn verhaal: "Ik weet dat de regels (voor de snelste ronde, red.) voor volgend jaar veranderen. Maar als het een terugkerend iets was, als het dit weekend of volgend weekend weer zou gebeuren, dan denk ik dat we het waarschijnlijk op een veel diepere manier in twijfel zouden trekken. Ik wil niet zeggen dat ik het accepteer, omdat het zijn laatste race was, want het heeft niets te maken met zijn kampioenschap of hun kampioenschap. Het was iets om van me af te pakken, maar ik zou Daniel nooit de schuld geven. Ik zou het hen nooit kwalijk nemen."

Toch zet de Brit zijn vraagtekens bij de actie om het punt af te pakken. "Maar als het gedaan is met de intentie om zoiets te doen, dan zijn we het er duidelijk niet mee eens. En ik denk ook niet dat het iets is waar de Formule 1 het mee eens zou zijn."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training GP Verenigde Staten 2024