Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris kraakt F1-collega's na GP Mexico: "Moest enorme crashes voorkomen"

Een briljante race reed Lando Norris in Mexico, maar hij heeft het gevoel dat hij enorm veel geluk heeft gehad dat hij na de herstart niet bij een crash betrokken is geraakt.

Norris Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De man die toch wel de meeste meters door het veld naar voren heeft gemaakt in Mexico moet toch wel McLaren-coureur Lando Norris geweest zijn. Norris ving de Grand Prix als 17e aan na een teleurstellende kwalificatie, maar wist tijdens de race zichzelf naar voren te rijden. Tijdens de herstart viel hij terug naar een 15e positie, maar ook hierna wist hij zichzelf weer naar voren te rijden. Sterker nog, zijn teamgenoot Oscar Piastri kreeg een teamcall om hem voor te laten vanwege de snelheid die de Brit liet zien.

Uiteindelijk reed de McLaren-coureur naar de vijfde positie, en kreeg hij van het publiek de titel 'Driver of the day'. Ondanks het verrichte werk was Norris na de race niet blij, en dat komt voornamelijk door zijn concurrenten in het veld: "Ik moest een hele grote crash ontwijken omdat er mensen voorbij kwamen die zich niet realiseerden dat ze met drie tegelijk konden rijden," vertelde Norris aan de media, waaronder RacingNews365.

Een tip voor zijn collega's

"Ik vermeed twee extreem grote crashes, waarvan eentje erg naar zou zijn geweest." De McLaren-coureur heeft nog wel een tip voor zijn collega's: "Ik denk dat meer zelfbewustzijn bij sommige coureurs geweldig zou zijn." Al was dit niet de oorzaak dat hij bij de herstart een aantal posities verloor: "Dat is niet waarom ik verloor, ik verloor door een slechte start."

Norris had het gevoel dat zijn race werd belemmerd door de warme weersomstandigheden in Mexico: "Toen ik voor de eerste keer over de lijn kwam, kreeg ik te horen dat ik de motor moest koelen, dus ik kon soms niet zo hard pushen als ik wilde. Maar op de momenten dat ik dat wel kon, en dat was een groot deel van de tweede stint, had ik in vergelijking met bijna iedereen, op Hamilton na, een beter tempo en dat was erg bemoedigend voor ons", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"