Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris maakt korte metten met 'geklaag' Hamilton: "Dat is niet zo"

Lewis Hamilton spreekt regelmatig zijn ontevredenheid uit over de prestaties van Mercedes, maar is dat helemaal terecht? Lando Norris vindt in ieder geval van niet.

Norris Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een flinke achterstand dit Formule 1-seizoen is McLaren sinds Groot-Brittannië ineens weer vooraan het veld te vinden. Althans, bijna vooraan: Red Bull en Max Verstappen weten nog steeds te domineren, maar zien nu ineens de Britse renstal als grootste concurrent. Ook in Hongarije was dit het geval. Lando Norris pakte hier zijn tweede podium van het seizoen.

Verstappen baalt voor Norris als hij terugkijkt op de eerste races van het jaar en is blij dat zijn concurrent en vriend weer vooraan het veld staat. De Brit is er ook blij mee en vindt dat hij meer recht had om over eerdere prestaties te klagen dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton. Ook op de Hungaroring was er weer een klaagzang te horen van de Mercedes-coureur. "Lewis klaagde over hoe zwaar het is om niet op de eerste plaats te finishen", zo begint Norris tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Probeer maar eens op de negentiende en twintigste plaats te racen. Dat heeft hij nog nooit moeten doen in zijn leven. Dat is zelfs het enige dat Lewis niet heeft gedaan in de Formule 1..."

"Hamilton heeft geen slechte auto"

Hoewel Mercedes dit seizoen niet meestrijdt voor de wereldtitel - dat doet eigenlijk niemand behalve de coureurs van Red Bull - kan er niet helemaal gezegd worden dat de W14 een extreem langzame auto is. Hamilton stond nota bene op pole in het laatste raceweekend. Norris vervolgt: "We hadden niet verwacht dat we hier zouden staan dit weekend."

"Beide Red Bulls zijn veel en veel sneller en de verwachting om voor ze te staan is zo goed als nul. Mercedes stond hier vorig jaar op pole en hun auto is best goed. Ik weet dat Lewis veel klaagt over hoe goed onze auto is en hoe slecht zijn eigen is, maar ze hebben geen slechte auto. Dat hebben ze het hele seizoen al niet", aldus de McLaren-coureur.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"