Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris merkt op: "Russell is veranderd sinds hij bij Mercedes zit"

Sinds dat George Russell dit jaar is gaan rijden heeft Lando Norris zijn goede vriend zien veranderen. Zijn persoonlijkheid is volgens Norris minder leuk dan eerst.

Lando Norris en George Russell dolden in het verleden maar al te graag met elkaar, zowel op als buiten het circuit. De twee debuteerden in 2019 in Formule 1, nadat Russell in het jaar daarvoor de langste adem had in de strijd om de F2-titel. Norris kwam in het team van McLaren terecht, waar hij nu nog steeds voor rijdt, en Russell reed drie jaar voor het team van Williams. Sinds dit jaar mag de F2-kampioen zich een Mercedes-coureur noemen en rijdt hij naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De McLaren-coureur heeft zijn goede vriend sindsdien zien veranderen, dat vertelt hij aan Independent . Norris zelf probeert juist zoveel mogelijk zichzelf blijven. "Mijn manager, mijn trainer, mijn ouders, ze hebben altijd geprobeerd mij te laten zijn wie ik ben, in plaats van te proberen mij te vormen." "Ik zie andere coureurs meer gevormd worden door degene met wie ze zijn, door de teams waarin te zitten. Ik denk dat dat geen goede zaak is. Het neemt hun persoonlijkheid weg", voegt Norris toe waarna hij vervolgens aangeeft onder andere op Russell te doelen. "Opgroeien met George was bijvoorbeeld heel leuk. Hij was een geweldig persoon, maar het is anders bij Mercedes. Er heerst een andere sfeer. Ik zie gewoon geen grappige kant meer van hem."

De druk bij Mercedes ligt hoog

Norris snapt het aan de ene kant echter wel dat hij zijn maatje ziet veranderen, maar baalt er gewoon van. "George is een geweldig persoon. Ik heb het gevoel dat hij met zijn persoonlijkheid van een paar jaar geleden zelfs nog populairder zou zijn geweest." Volgens Norris zou de druk binnen het team van Mercedes de boosdoener zijn. "Ik denk niet dat het de fout van Mercedes is, maar omgaan met de druk om voor Mercedes te rijden en het hebben van Lewis als je teamgenoot, is niet gemakkelijk." "Je wilt niet dat ze zien dat je lol hebt en aan het dollen bent. Maar aan de andere snap ik het wel, want George doet het geweldig dit jaar, dus het werpt zijn vruchten af."

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"