Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

Norris neemt en krijgt meer verantwoordelijkheid bij McLaren

Inmiddels is Lando Norris alweer begonnen aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en McLaren. De jonge Brit doet het voortreffelijk en neemt ook steeds meer verantwoordelijkheid op zich bij het team uit Woking.

Norris Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Na afgelopen weekend zakte Lando Norris weliswaar terug naar de vierde plaats in het klassement, tot op heden is hij samen met Charles Leclerc overduidelijk de best of the rest van het seizoen 2021. Tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend was hij voor het eerst niet de eerste niet-Mercedes- of Red Bull-coureur in de einduitslag.

Nu hij zijn derde jaar is ingegaan bij McLaren én in de Formule 1, verandert zijn rol binnen het team ook langzaam maar zeker, vertelt Norris in gesprek met onder meer RacingNews365. "Dat komt meer door het verschil tussen Sainz en Ricciardo", oordeelt de Brit, wiens oude teamgenoot ongeveer even veel ervaring had bij McLaren als hijzelf. Ricciardo is daarentegen nieuw.

"Twee jaar lang reden Carlos en ik samen voor McLaren en dit jaar is Daniel naar het team gekomen. Hij heeft veel meer ervaring bij andere Formule 1-teams, maar ik heb meer ervaring bij McLaren en met het werken binnen het team."

Daardoor heeft Norris op sommige vlakken een belangrijkere rol dan zijn Australische stalgenoot. "Ik heb de belangrijkere rol, met meer verantwoordelijkheden op bepaalde vlakken, zoals de ontwikkeling van de wagen."

"De kennis van het team van de afgelopen drie, vier jaar, dat is iets dat Daniel niet heeft, dus ik moest een stap naar voren doen en het team meer helpen. Daniel komt op zijn beurt weer met andere ervaring, van Red Bull en Renault."

Zelf brengt de Brit meer tijd op het hoofdkantoor door sinds dit jaar, zo vertelt hij tot slot. "Dat is goed voor me. Het zorgt voor iets meer toewijding om alles nóg beter te begrijpen, tot in de details, en het zorgt ervoor dat ik nauwer samenwerk met het team. Samen met mijn verantwoordelijkheden heb ik ook meer vertrouwen gekregen", aldus Norris.

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen