Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris ontkent duidelijke voorkeurspositie in titelstrijd met Verstappen

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan werd duidelijk dat McLaren teamorders gaat introduceren om Lando Norris aan de wereldtitel te helpen. De Brit reageert tevreden op het nieuwe besluit van McLaren, maar plaatst er wel gelijk kanttekeningen bij. Het gaat niet om een duidelijke voorkeurspositie.

Norris Baku Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging na de Grand Prix van Italië veel over de situatie bij McLaren. Lando Norris probeert Max Verstappen te verslaan in het rijderskampioenschap, maar werd in de eerste ronde fel aangevallen door teamgenoot Oscar Piastri. Het gevolg? Norris liep niet maximaal in op Verstappen en moet in de laatste acht races een achterstand van 62 punten goed zien te maken.

Nu krijgt de Brit wat hulp van McLaren. Er worden teamorders geïntroduceerd om de kans op een wereldtitel te vergroten. Piastri moet Norris hier en daar helpen, al stelt Norris dat het allemaal wel meevalt.

"Het gaat goed, ik ben dankbaar", stelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Oscar vecht echter nog steeds voor zijn eigen race en blijft zijn eigen ding doen. Het kan zijn dat er dit seizoen geen moment komt dat hij me moet helpen. Het is meer dat Oscar me gaat helpen als het echt nodig is, maar hij begint nog steeds aan iedere sessie met de intentie om voor zichzelf te vechten."

Maar wanneer gaat een dergelijke situatie zich voordoen? "Over het algemeen voor lagere posities. Maar als hij voor de overwinning vecht en de zege verdient, verdient hij de zege. Er zijn eerder ook al beslissingen geweest waar we openbaar niets over hebben gezegd. We hebben nu verteld wat je heel graag wilde horen, niets anders. We hebben altijd goed samengewerkt als een team. Er is nu een iets betere structuur en intern een afspraak voor welke posities en in welke scenario's we gaan wisselen. Oscar kan me helpen, maar als hij een betere kwalificatie en race afwerkt en kan winnen, heeft hij het beter gedaan."

Norris werd in het proces meegenomen. "We werken goed samen. Als coureur wil je altijd voor jezelf vechten. Er zullen altijd momenten zijn waarop ik bevooroordeeld ben van mijn kant en hij van zijn kant. Alles wat we hebben afgesproken is het beste compromis voor ons beiden. We hebben onze eigen principes en werkwijze, maar er zijn de afgelopen jaren genoeg voorbeelden geweest waarin ik hem hielp en andersom. Mensen kunnen altijd zeggen wat ze willen, maar wij weten hoe we werken. We hebben goede richtlijnen en een goede structuur."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull