Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: "Piastri pusht me harder dan Ricciardo"

Lando Norris krijgt sinds het huidige Formule 1-seizoen iets meer tegenstand van zijn McLaren-teamgenoot, te weten Oscar Piastri. De rookie is toch net wat beter dan Daniel Ricciardo, zo lijkt de McLaren-coureur te oordelen.

Na het Formule 1-seizoen van 2022 verloor Daniel Ricciardo zijn Formule 1-zitje bij McLaren. De ervaren coureur met een prima cv presteerde toch niet zoals men bij de Britse renstal had gehoopt en werd zelfs uitgekocht. Hiermee werd plaats gemaakt voor toptalent Oscar Piastri. McLaren mag dan niet extreem competitief zijn dit seizoen, intern blijft er natuurlijk altijd een strijd. Lando Norris merkt dat hij dit seizoen toch net wat meer tegengas krijgt van zijn nieuwe teamgenoot. "Het is een aardige gast, heel normaal en een harde werker. Leuk, maar wel anders dan Daniel", zo legt hij uit aan Sky Sports . "Hij is tegelijkertijd ook heel snel en hij pusht me waarschijnlijk net wat meer dan ik in de afgelopen jaren gewend was." Norris scoorde in de eerste vijf races tien WK-punten, terwijl teamgenoot Piastri er vier binnenhaalde voor McLaren, dat op dit moment strijdt in het middenveld.

Norris verandert aanpak niet

Met Piastri als teamgenoot verandert er aan de andere kant van de garage wat, maar bij Norris zelf gaat hij gewoon door zoals hij gewend is. "Wat ik vorig jaar deed met Daniel is niet heel verschillend met wat ik nu doe. Er verandert niet zo heel veel, al leunen ze nu misschien iets meer op mij qua kennis van de voorgaande jaren en wat betreft het ontwikkelen van de auto." "Daarnaast geef je gewoon allebei aan wat je van de auto vindt en wat je er van verwacht. Daarmee zitten we prima op een lijn. De rijstijl is misschien niet hetzelfde, maar onze bevindingen en klachten zijn altijd wel hetzelfde, dus ik denk dat dat een goed iets is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"