Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris positief gestemd: "Red Bull was niet van een andere planeet"

Meer dan een zesde plek zat er voor Lando Norris niet in bij de GP van Bahrein. Desondanks ziet de McLaren-coureur het seizoen positief in.

Norris Bahrain race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de dominante race van Max Verstappen in Bahrein, waar hij de concurrentie op grote achterstand reed, stelde onder meer Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de Nederlander en Red Bull van een andere planeet zijn. Lando Norris wil daarin niet meegaan. "Dat zijn ze niet, Carlos Sainz eindigde niet ver achter Sergio Perez. Ik weet dat de Red Bull een goede racepace heeft en op deze baan moet je de banden goed managen. Ik denk dat Ferrari goed werk heeft geleverd, maar Red Bull ligt natuurlijk nog voor", begint Norris tegenover onder meer RacingNews365 zijn analyse.

"Als je kijkt naar de kwalificatie, dan lag Red Bull niet zo ver voor. Charles Leclerc zat er dicht bij. Wellicht dat Red Bull en Ferrari samen kunnen gaan strijden, dat is goed voor iedereen. Ja, de racepace van Red Bull is erg sterk, Max is zo dominant. Er zit een groot gat tussen ons en Ferrari op een circuit als deze en nog eens een stap tussen Ferrari en Red Bull. Wij hebben dus nog twee grote stappen te zetten, maar laten we beginnen met eentje."

Norris eindigde de race tussen de twee Mercedessen en is ervan overtuigd dat hij de strijd consequent aan kan gaan met George Russell en Lewis Hamilton. "Dat ons tempo nog steeds vergelijkbaar is met dat van Mercedes, is een goede zaak. Soms dachten we dat we Ferrari konden uitdagen, maar Carlos liet zien wat het potentieel van Ferrari is. We zaten dicht bij Mercedes, ik denk niet dat we een voordeel ten opzichte van hen hadden. Het tempo lag zo dicht bij elkaar dat ik, zodra ik in de vuile lucht kwam, niet genoeg voorsprong had om in te halen, zelfs niet met DRS."

Mercedes uitdagen

Bahrein is van oudsher een circuit waar McLaren het moeilijk heeft, maar Norris heeft er alle vertrouwen in dat het team Mercedes kan blijven uitdagen. "Misschien had ik na de kwalificatie iets meer verwacht, maar als ik zeg iets meer, dan is dat een betere positie aan het einde van de race, geen grote verbetering in rondetijd. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat er veel zou veranderen. Misschien had ik Russell kunnen verslaan, maar dat was het wel zo'n beetje."

"Dit was een goede start van het seizoen. Rekening houdend met het feit dat het een circuit is waar we nog steeds moeite mee hebben, is het feit dat we zo dicht bij Mercedes zitten toch een goed teken voor ons. Op sommige circuits kunnen we misschien voor hen eindigen. Ik heb er vertrouwen in, het team doet goed werk en dat is een goede uitgangspositie."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen