Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris prijst Verstappen: "Max was een klasse apart"

Lando Norris eindigde op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit is tevreden en deelt complimenten uit aan Max Verstappen, die soeverein poleposition pakte.

Norris FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kon Max Verstappen niet bedreigen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit moest vier tienden toegeven en eindigde op de tweede plaats. Norris prijst Verstappen, die volgens hem ongenaakbaar was.

"Het was een goede kwalificatie", vertelt Norris. "Dit was het maximale, want Max was een klasse apart. Hij was simpelweg veel sneller dan wij, dus ik ben blij. De omstandigheden waren tricky en lastiger dan in de sprintkwalificatie. Daarom was het ook lastiger om het perfecte rondje eruit te persen. Desondanks was het genoeg voor de tweede plaats."

Norris vraagt zich hardop af of hij Verstappen wel kan uitdagen in de race. "Het helpt dat het langer is. Het wordt zwaar, want het is nu wel gebleken dat we iets extra's nodig hebben om de snelheid van Max en Red Bull te verslaan. Ik ga het proberen en het sowieso beter doen dan in de sprintrace. Ik kijk ernaar uit. Het wordt een lange race, er kunnen veel dingen gebeuren en normaal gesproken zijn we beter in de race." 

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'