Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Norris reageert op 'oneerlijke' snelste ronde Ricciardo

Lando Norris had de snelste ronde en dus het extra WK-punt in handen, totdat Daniel Ricciardo er met een late stop nog eens goed voor ging zitten. Hij haalde het punt bij Norris weg, wat gunstig is voor Max Verstappen en Red Bull in de titelstrijd. Hoe kijkt Norris daar zelf naar?

Norris Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vraag kwam in de persconferentie na afloop van de race. Hoe kijkt Lando Norris naar de manier waarop RB met Daniel Ricciardo als partner van Red Bull het extra WK-puntje afsnoepte van de McLaren-coureur? Hij lijkt er niet om te malen.

"Dat is goed gedaan door Daniel. Geen idee. Niks aan te doen. Ik deed mijn best een snellere tijd te rijden toen de banden nog goed waren, maar je kan niet alles hebben. Ik heb de afgelopen weekenden vaker geprobeerd om de snelste ronde te rijden en dat is vaker wel dan niet gelukt. Maar op harde banden leg ik het in het midden van een stint wel af tegen iemand op nieuwe softs."

Als een andere vraagsteller ten overstaan van onder andere RacingNews365 nog probeert te vragen of hij de inmenging van RB niet 'oneerlijk' vindt, laat Norris zien dat hij daar boven staat.

"Zo is het altijd al geweest in de Formule 1, dat was waarschijnlijk al zo voordat ik geboren was. Er is niks om over te klagen. Er zijn in het verleden ook races geweest waarin wij hebben geprobeerd punten weg te houden bij anderen. Het is niet meer dan logisch dat het gebeurt. Slim gespeeld door hen en ik ben blij voor Daniel. Dat is alles."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore