Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris reageert op straf: "Verstappen ging ook buiten de baan"

Lando Norris en Max Verstappen maakte er in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten een spannend gevecht van, maar voor Norris eindigde het uiteindelijk in tranen toen hij een tijdstraf kreeg voor zijn inhaalactie. De McLaren-coureur reageert nu op het incident.

McLaren had het in Austin niet altijd even makkelijk, maar Lando Norris kroop na zijn pitstop ineens uit zijn schulp tijdens de race. Hij reed het gat met Max Verstappen in rap tempo dicht en verscheen ongeveer tien ronden voor het einde van de race in de spiegels van de Nederlander. De titanenstrijd kon toen echt beginnen, al liep het niet helemaal zoals gehoopt voor Norris. De McLaren-coureur haalde Verstappen uiteindelijk wel in, maar kreeg een tijdstraf voor zijn inhaalactie. Volgens de wedstrijdleiding was het duidelijk: hij haalde buiten de baan in en dat is volgens de regels simpelweg niet toegestaan. 

Norris reageert bij Sky Sports F1 op de situatie. "Het is natuurlijk lastig voor de stewards, want zij kunnen die beslissing niet binnen een paar rondjes maken. Als het een makkelijke beslissing zou zijn, hadden ze het wel eerder aangekondigd. Maar ik heb mijn best gedaan. Verstappen ging zelf uiteindelijk ook buiten de baan, maar als je dat doet is het toch wel duidelijk dat je er iets te hard in gaat. Hij haalde daar ongetwijfeld ook voordeel uit, ik heb die regels niet gemaakt, maar daar heb ik nu niks meer aan."

"Max ging gewoon voor dat kleine gaatje, maar in de auto is het van sommige dingen lastiger en voor andere zaken juist makkelijker om in te schatten hoe het loopt. Hij ging er natuurlijk vol voor en dat recht heeft hij ook, maar hij ging zelf ook volledig buiten de baan. Ik weet het niet, ik moet er later echt nog naar kijken. Want aan de andere kant haalde ik hem natuurlijk buiten de baan in, dus ik weet het echt niet zo goed. Hij verdedigt vervolgens door ook buiten de baan te gaan, maar haalt vervolgens zelf ook op die manier in... Maar ik was niet van plan ergens over te klagen. Max heeft een goede race gereden en goed verdedigd, wij hadden ook een goede race, maar regels zijn regels."

Tot slot blikt de McLaren-coureur nog kort terug op de algemene pace van zijn auto. "We waren uiteindelijk gewoon veel langzamer dan de Ferrari's en Red Bulls. We eindigden uiteindelijk wel waar we verwacht hadden te eindigen, al had ik die derde plek ook wel leuk gevonden. Ik denk ook dat we dat wel verdiend hadden." 

"We kwamen echter flink wat pace tekort ten opzichte van de beide Ferrari-coureurs. Zelfs als ik de leiding had kunnen verdedigen bij de start, denk ik dat ik uiteindelijk als derde zou finishen. Maar zo gaat het nou eenmaal. Het was een lastig weekend en hebben goede vooruitgang laten zien, maar we moeten nog een flink gat dichten ten opzichte van Ferrari."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris