Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris reageert op veelbesproken Red Bull-trucje

Een trucje van Red Bull om de rijhoogte aan te passen houdt de gemoederen bezig in de Verenigde Staten. Lando Norris, dé titelkandidaat van Max Verstappen, reageert en is blij dat de FIA extra controles toepast.

Norris Austin Thu
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op woensdag werd duidelijk dat de FIA controles omtrent rijhoogtes van auto's heeft aangescherpt. Een team, wat later Red Bull bleek te zijn, zou gebruik maken van een trucje om de rijhoogte aan te passen in parc fermé. Een monteur zou ongezien de t-tray op de vloer, ook wel bib genoemd, kunnen verstellen in de cockpit, al ontkent Red Bull dat dat mogelijk is wanneer de RB20 rijklaar is.

Wel gaf het team uit Milton Keynes toe dat er een 'plan voor de toekomst' is afgestemd met de FIA. Gaat het invloed hebben op de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris en wat vindt de laatstgenoemde coureur er eigenlijk van? Norris reageert in de persconferentie.

"Het is één ding als je het op je auto hebt", begint Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Het is iets anders hoeveel je het gebruikt. Daar hebben we geen idee van. Als het ze heeft geholpen en ze het gebruikt hebben zoals veel mensen hebben, kan het misschien een voordeel voor ons zijn. Maar als je over zulke zaken praat... ze hebben echt niet meerdere polepositions of zeges behaald door het systeem. Ik denk niet dat het heel veel gaat veranderen."

Toch kán het wel verschil maken, stelt Norris. "Als je naar bepaalde kwalificaties of races kijkt, waar het verschil honderdsten of duizendsten van seconden was, zeg je misschien: 'oké, het heeft in die richting misschien een beetje geholpen'. Ik denk dat het goed is dat de FIA dit (aangescherpte controles red.) doet."

De Brit legt uit waarom. "Er is verschil tussen zwart en wit, zoals dit, en tussen het verleggen van grenzen, het creëren van nieuwe dingen en innoveren binnen de ruimte die je hebt. McLaren heeft goed werk geleverd, maar verder dan dat gaan we niet." 

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje