Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris realistisch: "2019 wordt waarschijnlijk eerste jaar in carrière dat ik geen races win"

Op 19-jarige leeftijd maakt Lando Norris in maart 2019 zijn officiële Formule 1-debuut. Het Britse wonderkind beseft zich terdege dat het een lastig jaar gaat worden bij McLaren.

Alles dat wonderkind Lando Norris de afgelopen jaren aanraakte veranderde in goud. In rap tempo reeg de tiener de zeges aaneen en domineerde hij kampioenschappen. Achtereenvolgens won hij titels in de Formule 4, Toyota Racing Series en Fomule 3. Dit jaar moest hij de titel in de Formule 2 laten aan George Russell. Zijn sterke optredens werden beloond met een contract bij McLaren, waar hij samen met Carlos Sainz het rijderspaar vormt. Het voormalige topteam is er veel aangelegen om in 2019 de weg naar de top terug in te slaan, na een zeer pover 2019.

De jonge Norris is realistisch en beseft dat hem mogelijk een lastig seizoen wacht. "Het wordt het eerste seizoen van hopelijk een lange periode. Volgend jaar verandert er heel veel binnen het team. Voor mij zal het niet gemakkelijk worden, maar ik heb altijd hard gewerkt en veel gewonnen. Dit wordt het eerste jaar in mijn carrière dat ik waarschijnlijk geen races win." Aan ambitie geen gebrek bij Norris en McLaren. Uiterlijk in 2020 wil de voormalig F1-grootmacht weer strijden voor de ereprijzen. "We willen onszelf blijven verbeteren en ik mezelf ook. Hopelijk vechten we aan het einde van het seizoen voor de podiumplaatsen, of zien we in 2020 de beloning voor ons harde werk. Dan willen we op regelmatige basis strijden voor de ereplaatsen of zelfs zeges. We werken met man en macht om dat te realiseren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'