Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris 'speelde spelletje' met Verstappen: "Max kon me niet meer aanvallen"

Lando Norris eindigde voor Max Verstappen op de vierde plaats tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De McLaren-coureur legt uit welke tactiek hij hanteerde om Verstappen halverwege de race achter zich te houden.

Norris race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris reed een geweldige race in Azerbeidzjan. De Brit moest vanaf de vijftiende plaats komen na een mislukte kwalificatie, maar slaagde er uiteindelijk in om vóór titelrivaal Max Verstappen als vierde over de streep te komen. Cruciaal was het middenstuk van de race, waar Verstappen op nieuwe banden het niet voor elkaar kreeg om Lando Norris én Alex Albon te passeren. Norris geeft toe dat hij een spelletje speelde en is verrast dat hij voor Verstappen finishte.

"Ik ben een beetje verrast", vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Als je als vijftiende start, had ik niet echt verwacht dat ik hem zou verslaan, vooral omdat zij stopten en wij achter hem reden. Dus ik lag ongeveer 22 seconden achter op Verstappen. Daarom had ik ook echt niet verwacht dat ik een gat zou slaan en Max dan nog in te halen."

Norris legt uit wat hij probeerde te bewerkstellingen toen Verstappen naderde met nieuwe banden. "Ik kon verdedigen ten opzichte Max, vooral omdat hij wel zes ronden bezig was om het gat te dichten. Dus ik wist dat zijn banden op een gegeven moment te heet werden en hij me niet meer kon aanvallen. Ik speelde het spelletje erg goed."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"