Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris spreekt Verstappen tegen: "Dat gebeurde overduidelijk"

Max Verstappen ontkende na het gevecht met Lando Norris in Oostenrijk dat hij bewoog onder het remmen. Lando Norris spreekt dat tegen.

Norris Great Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk is een veelbesproken onderwerp. Niet alleen de touché passeert veelvuldig de revue, want de verdedigende tactieken van Verstappen worden ook veelvuldig onder een vergrootglas gelegd. De Nederlander zou in de remzone van richting zijn veranderd en kon op kritiek van Norris rekenen. 

Verstappen ontkende het overigens na de race en benadrukte het volgende: "Ik had voor het remmen elke keer al mijn actie ingezet. Het lijkt vanaf de buitenkant alsof ik beweeg onder het remmen, maar je ziet niet wanneer ik op de rem trap."

Norris is er ook in Groot-Brittannië nog zeker van dat het wel gebeurde, vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Het gebeurde overduidelijk, maar het is lastig. Max wil niet crashen en zijn eigen race en kansen ruïneren. Er zijn dingen die ik anders kan doen, maar uiteindelijk denk ik niet dat Max gaat veranderen en dat ik zou moeten veranderen. Konden we de crash voorkomen? Zeker. Maar er zijn dingen van beide kanten die we beter hadden willen doen."

Toch wil Norris wel opheldering over bewegen onder remmen. "Het is het belangrijkste onderdeel, want er kan snel een incident ontstaan. Dat moeten de stewards en de FIA ook weten en bekijken. Je kan agressief verdedigen, maar er is een limiet. Dat moet iets beter worden gedefinieerd."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije