Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris straalt van oor tot oor: "Sainz was zeer gul met zijn hulp"

Lando Norris geniet met volle teugen van zijn tweede plaats in de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Een woordje van dank is er aan het adres van racewinnaar Carlos Sainz.

Norris Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Singapore kende een spannend slot, waarin vier coureurs aanspraak maakte op de overwinning. Lando Norris jaagde op Carlos Sainz, maar moest ook de Mercedessen van zich af zien te houden. Dat lukte met een klein beetje hulp van de uiteindelijke racewinnaar.

"Het was inderdaad een spannend slot, maar Carlos was erg gul met de manier waarop hij mij DRS gunde. Daarmee hielp hij mijn race, maar ook die van hemzelf", aldus de McLaren-coureur even nadat hij uit zijn bolide is gestapt.

"We wisten dat het lastig ging worden toen Mercedes de pits opzicht, te meer omdat ze maar een paar auto's in hoefden te halen. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen en eigenlijk nog een beetje meer, dus ik ben super blij."

George Russell klapte in het slot nog in de muur, wat iets van druk bij hem wegnam, maar hij kroop zelf ook door het oog van de naald: "In de laatste ronde raakte ik de muur op exact dezelfde plek. Ik denk dat hij me kopieerde en het nog net iets slechter deed dan ik, dus ik heb met hem te doen."

"Russell vocht als een leeuw en was misschien wel de snelste coureur van de dag. Maar die crash hielp mij in de laatste paar bochten, waardoor ik even wat kon 'chillen' en uiteindelijk scoorden we gewoon een goed aantal punten, ook met Oscar Piastri."

"Iedereen heeft als een malle gepusht, Carlos, Charles, Lewis en George, we joegen elkaar allemaal op. Het was in dat opzicht een stressvolle dag, maar het resultaat mag er wezen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Singapore 2024