Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris trekt boetekleed aan na 'negatieve spiraal' in sprintkwalificatie

Lando Norris had een uitstekende snelheid te pakken tijdens de sprintkwalificatie in Miami en leek de topfavoriet voor poleposition. Die kwam er niet, sterker nog, de Brit kwam niet verder dan P9. Volgens Norris lag dat volledig aan hemzelf.

Norris Miami SQ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De snelste in SQ1. De snelste in SQ2. Niets leek een eerste startpositie in de weg te staan voor Lando Norris tijdens de sprintkwalificatie in Miami. In China was de McLaren-coureur al de snelste tijdens de sprintkwalificatie en ook dit weekend in Miami zat de snelheid er zeer goed in bij Norris.

Zo ver kwam het echter niet, want de jonge Brit vergooide het in SQ3. Norris moest genoegen nemen met P9 en een ruime achterstand op de uiteindelijke polesitter Max Verstappen.

De man van McLaren trekt na afloop voor de camera van F1TV zelf het boetekleed aan: "Ik pushte te hard, zo simpel is het. De auto voelde zeer goed aan, dus dat maakt het wel stom. Ik maakte een paar foutjes in bocht één en daarna was het een negatieve spiraal."

Toch is Norris blij met hoe zijn auto voor de dag kwam. Tijdens de vrije training vertoonde de geüpgradede McLaren nog wat kinderziektes, maar die waren verdwenen tijdens de sprintkwalificatie: "Dit is wel jammer, want het team heeft uitstekend werk geleverd. De upgrades werken, dus daar ben ik blij mee, alleen niet met het resultaat. De snelheid was erg goed, misschien zelfs wel de snelste van allemaal."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training