Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris trekt zeer pijnlijke conclusie na tweede weggegooide zege op rij

Lando Norris staat op één zege in de Formule 1, maar naar eigen zeggen had hij er al minimaal drie op zijn naam moeten zetten. En deze is nog frustrerender dan de misgelopen overwinning in Canada, zo zegt Norris zelf.

Norris Spain podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"We hadden moeten winnen. Zo simpel is het. En dat is niet gelukt, dus dat is frustrerend", zo sprak Lando Norris na afloop van de Grand Prix van Canada, twee weken geleden. Hij was ervan overtuigd dat hij die race had kunnen winnen, maar uiteindelijk ging Max Verstappen er met die zege vandoor. In Spanje was hij zeker de snelste man op de baan en slaat hij zichzelf nog meer voor zijn kop na het mislopen van de overwinning.

"Jazeker. Want in Canada ging het meer over het nemen van een verkeerde beslissing of het gebrek aan het maken van een beslissing. We hadden in Montreal zeker niet de snelste auto, want Mercedes was met gemak de snelste wagen. Ik had de snelste wagen en heb het niet gemaximaliseerd. De start is in mijn handen en ik doe wat ik te horen krijg. En met een goede start hadden we makkelijk moeten winnen", zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365.

Daarbij zijn de verschillen tussen Red Bull en McLaren erg klein. "Max maakt eigenlijk geen fouten. En zodra je één klein foutje maakt, dan liggen ze voor je. En naar mijn mening had Red Bull op de zaterdag een iets snellere auto en wij hadden dat op de zondag, maar we zijn er in geslaagd om als tweede te finishen. Het gaat op dit moment dus om de kleine dingen, maar elk circuit is een beetje anders."

"We hebben Red Bull de laatste races wat meer zien worstelen. Ik denk dat we nog steeds van de meest consistente teams zijn op elk van de circuits waar we zijn geweest. Mercedes was vorig weekend in Canada nog snel en ligt hier nu een beetje achter. Het gaat dus een beetje op en neer. Ik denk dat we gewoon moeten blijven doen wat we doen, want dat is voorlopig goed genoeg. We proberen gewoon een paar van die kleine foutjes te elimineren", zo sluit Norris af.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership