Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verklaart zeperd in kwalificatie Bakoe

Lando Norris kende een dramatische kwalificatie in Azerbeidzjan. De Brit kwam niet verder dan de zeventiende plaats en wijst naar de gele vlag, veroorzaakt door Esteban Ocon.

Norris FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lando Norris draaide de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan uit op een drama. De McLaren-coureur moest alle zeilen bijzetten om Q1 te overleven, maar verbeterde niet door een foutje én een gele vlag, veroorzaakt door Esteban Ocon. Het gevolg? De zeventiende plaats, een pijnlijk resultaat in de titelstrijd met Max Verstappen. Norris baalt.

"Ik liep niet achter de feiten aan", vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Iemand crashte en veroorzaakte een gele vlag. Ik voelde me goed. Als je een recht stuk van twee kilometer en aan het begin moet liften, kan je niets doen. Het circuit verbeterde ook een beetje, maar de vuile lucht van andere auto's maakt het vooral moeilijk. De baan is niet zo slecht."

Hoe kijkt Norris naar de race? "Geen idee, echt geen idee. Aan de race beginnen en inhalen, maar zo makkelijk is het niet. Alles moet via de strategie, want je kan haast niet inhalen. Er zijn genoeg auto's in de achterhoede die de vleugel er gewoon vanaf halen en hopen op het beste. De auto is snel. We hopen dat de race naar ons toe zal komen en dat ik in vrije lucht terecht kan komen, maar op een stratencircuit komt alles bij elkaar en wordt je in een bepaalde positie gedwongen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"