Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris weerlegt eerdere claim over 'vernietigde' McLaren-updates

Lando Norris was na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk niet alleen witheet op Verstappen, maar ook angstig voor de staat van zijn auto. Volgens de Brit was die namelijk grotendeels vernield, echter in aanloop naar het weekend in Silverstone weerlegt Norris die claim.

Norris flat tyre
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was misschien wel hét moment van het seizoen. De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring. Vooral het moddergooien na afloop werd flink uitgemeten. Zo was Norris niet alleen woest op Verstappen zijn manier van verdedigen, maar ook op het feit dat de McLaren grotendeels vernietigd zou zijn.

Daar moet Norris nu deels op terug komen. In aanloop naar de GP in Silverstone, wordt Norris gevraagd hoeveel schade hij nu daadwerkelijk had. Tegenover onder meer RacingNews365 verklaart Norris het volgende: "Alles is goed gekomen. We gaan waarschijnlijk iets meer pijn ervaren op de lange termijn, maar voor dit weekend is alles goed."

Vooral de vloer had veel te lijden in Oostenrijk, maar volgens Norris heeft dat McLaren geen pijn gedaan: "We hadden nog een aantal reservevloeren liggen, die wel al wat schade hadden opgelopen. Het team heeft uitstekend werk geleverd door die te repareren en klaar te maken voor dit weekend. We wisten dat drie races achter elkaar zwaar zou zijn en dat onderdelen makkelijk kapot kunnen gaan. Vooral de vloer raakt vrij snel beschadigd. Als je een kerbstone net even verkeerd pakt, heb je daar al schade. Dus het team heeft uitstekend werk geleverd en ervoor gezorgd dat we met een schone lei aan de start staan."

Toch wil Norris nog wel even laten merken dat er in de loop van het jaar misschien wel problemen kunnen ontstaan voor het team uit Woking: "De sidepods of reminlaten zijn bijvoorbeeld onderdelen die sneller drukken op je budget. En wanneer je in een gevecht om de titel verwikkeld bent, probeer je altijd de limiet op te zoeken. Nu met de budget cap zoek je echt de grenzen op en dan wil je elke cent optimaal benutten. Dus daar kunnen we nog wel eens pijn van ondervinden, maar voor nu heeft het team een uitstekende prestatie geleverd."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'