Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris weet wat hij nodig heeft in strijd met Verstappen: "Dat moet stoppen!"

Lando Norris had naar eigen zeggen de Grand Prix van Spanje moeten winnen, maar uiteindelijk ging Max Verstappen ermee vandoor. De Brit staat nu wel tweede in de strijd om het wereldkampioenschap, maar ziet één factor die moet veranderen om de strijd met Verstappen aan te gaan.

Verstappen Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wist met zijn overwinning in Spanje verder uit te lopen in de strijd om de wereldtitel. Charles Leclerc zakte van de tweede naar de derde plaats door als vijfde over de streep te komen in Barcelona. Lando Norris wist juist te stijgen door een tweede plaats en de snelste ronde tijdens de GP van Spanje. Daardoor is hij ook gelijk de grootste uitdager van Verstappen in de strijd om de wereldtitel, al is zijn achterstand al wel 69 punten.

Denkt Norris zelf dit jaar een kans te maken op de wereldtitel? "Ik denk het wel, al had ik het wel beter moeten doen tijdens de race. We hadden wat punten terug moeten pakken op Max. In Canada was er potentieel de kans om hem te verslaan. Er zijn twee races geweest waarin ik tweede ben geworden en hij heeft gewonnen. Max moet stoppen met winnen om dat te bereiken", zo grapt de Brit tegenover onder meer RacingNews365.

"Ook al ben ik nu opgeschoven naar de tweede plek in het kampioenschap, dat maakt niet uit. Het maakt me niet uit of ik tweede of tiende sta. Het gaat meer om het gat met Max en dat is hij op dit moment nog steeds aan het vergroten. Dat is iets wat we ons niet kunnen veroorloven of om hem er op dit punt van het seizoen wat mee weg te laten lopen", zo vervolgt Norris.

"Als ik gewoon een betere beslissing had genomen in Canada en als ik in Spanje een betere start had gehad, hadden we twee races kunnen winnen. En ik weet dat er veel, en eigenlijk altijd veel 'wat' en 'als' is, maar we hebben wat er nodig is. Het gaat er gewoon om dat we het allemaal voor elkaar krijgen", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership