Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris wilde Verstappen pakken in Monaco: "Dat had Max verschrikkelijk gevonden!"

Max Verstappen had in het laatste deel van de race Lando Norris in zijn kielzog. De Brit, rijdend op een ronde achterstand, wilde eigenlijk heel graag aan de Red Bull-coureur voorbij.

Norris Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl Max Verstappen naar de zege reed, had hij Lando Norris achter hem zitten in de slotfase van de GP van Monaco. Op de intermediates banden deden de twee nauwelijks voor elkaar onder, maar de Brit reed op een ronde achterstand op P9.

Norris blikt in gesprek met Sky Sports terug op die fase in de race. "Op de intermediates was ik denk ik de snelste man op de baan! Zelfs sneller dan Max! Ik wilde echt dat hij blauwe vlaggen kreeg voor mij, waarschijnlijk de eerste keer in zijn leven. Dat was geweldig geweest."

"Daarom hoopte ik echt dat ik voorbij hem kon komen, want dat had hij verschrikkelijk gevonden! Dat was het hoogtepunt van mijn dag geweest. Hij reed echter aan de leiding van de GP van Monaco, dus ik wilde me er niet te veel mee bemoeien", lacht de Brit.

"Dus ja, de pace was heel goed. Zoals ik al zei: ik was de snelste op de baan, maar de enige fout die we hebben gemaakt, was de pitstop voor de harde banden. Twee banden later gingen we namelijk al naar de intermediates. We hadden niet zoveel regen verwacht, dus met die informatie vond ik het prima om te pitten. Achteraf gezien hadden we moeten wachten. Dat had dertig seconden gescheeld en daar hadden we drie plekken mee gewonnen"

Schokkend

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de McLaren-coureur, die toegeeft dat de pace in droge omstandigheden niet best was.

"Het positieve was echter alleen de pace op de intermediates. De pace in het droog was schokkend, want we waren erg langzaam. Yuki Tsunoda was veel sneller dan wij. Wat dat betreft was het niet heel positief, en ik vind het jammer om te zeggen: bij de intermediates draait het minder om de auto, meer om hoeveel risico je als coureur neemt, zeker hier in Monaco."

"Ik nam veel risico, maar dat betaalde zich uit met die pace. We gingen aan Yuki voorbij, dus ik heb het naar mijn zin gehad", aldus Norris.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'