Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris zet alle Indycar-coureurs op hun nummer bij verpletterend debuut in Texas

Lando Norris heeft zaterdag als rookie het complete Indycar-deelnemersveld zijn hielen laten zien met een klinkende overwinning. De McLaren-coureur was tijdens de simrace op het Circuit of the America’s in Austin, Texas, een maatje te groot voor de concurrentie. Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout eindigde in de vijfde virtuele Indycar-race van het seizoen als zevende.

Norris vertrok bij zijn virtuele Indycar-debuut vanaf poleposition met zijn Arrow McLaren SP Dallara en moest de leiding alleen tijdens een pitstop afstaan. Hij stoomde daarna, ondanks een spin, weer naar voren om vier ronden voor het einde de leiding te heroveren op het moment dat koploper Felix Rosenqvist achterstevoren ging. De jonge Brit moest daarna alleen zijn teamgenoot Patricio O’Ward in de gaten houden, die op nieuwe banden angstvallig rap dichtbij kwam. O'Ward bezorgde met zijn tweede plaats Arrow McLaren een 1-2 finish, Rosenqvist van Chip Ganassi Racing kwam na zijn uitglijder alsnog als derde over de streep. "Het was een zware race, vooral Pato achtervolgde me aan het eind van de race op nieuwe banden", aldus Norris na afloop. 'Ik had niet verwacht dat ik na die spin weer zo snel naar voren zou komen." Norris, die door de Indycar-organisatie specifiek was uitgenodigd voor de vijfde iRace, onderbrak met zijn overwinning de zegereeks van Team Penske, dat de laatste drie races op rij had gewonnen. Rinus 'VeeKay' van Kalmthout, uitkomend voor Ed Carpenter Racing, kon zich niet mengen in de strijd om de kop, maar eindigde met een zevende plaats keurig in de top tien.

1254136907501416449

HE’S ONLY GONE AND WON IT! First @IndyCar Race, First @IndyCar Win 🙌 🇺🇸 #INDYCARChallenge #L4NDO pic.twitter.com/pay91HBs3i — #L4NDO (@TeamL4NDO) April 25, 2020

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje