Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris ziet dat twee teams al zijn vertrokken: "Dat is duidelijk"

Lando Norris was aan het einde van 2023 vaak de voornaamste uitdager van Red Bull. Maar de Brit ziet voorafgaand aan de eerste race van het jaar in Bahrein al dat Red Bull en Ferrari gevlogen zijn.

Lando Norris GP Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kende een sterke opmars door 2023 heen en was aan het einde van het seizoen vaak de uitdager van Red Bull en Max Verstappen. Toch verliepen de testdagen niet geheel volgens plan door kleine betrouwbaarheidsproblemen en qua performance was er ook nog niet echt een duidelijke conclusie te trekken. Het team uit Woking zal dus met een aantal vraagtekens richting de eerste race van het jaar gaan.

"Ik denk dat we grofweg een idee hebben van waar we staan, maar we weten niet echt waar we staan in vergelijking met een paar andere teams. Ik denk dat de top twee duidelijk is (met Red Bull en Ferrari, red.), daarachter zit een groepje met Mercedes, Aston Martin en wij. We moeten tot vrijdag na de kwalificatie wachten totdat we weten waar we staan", zo laat Lando Norris tegenover onder meer RacingNews365 weten. "De testdagen waren een stuk beter dan vorig jaar en we bevinden ons nu in een veel betere positie. Dat is het belangrijkste."

"Ik denk dat er hoge verwachtingen zijn voor ons als team gezien de progressie die we hebben geboekt in het afgelopen seizoen. In sommige races waren we het dichtste bij Red Bull, maar andere races waren we achter Mercedes en Ferrari te vinden. We waren dus nog erg inconsistent", zo blikt Norris nog even kort terug op het afgelopen seizoen.

'Bahrein is nooit een goed circuit voor ons geweest'

"Je moet ons twee, drie, vier, vijf races geven om een eerste en eerlijke beoordeling te geven van waar iedereen staat en niet een oordeel vellen over de performance in Bahrein. We moeten zelf een aantal dingen tackelen als we ervoor willen zorgen dat we een stap vooruit hebben gezet. Ik denk dat we de auto sneller hebben gemaakt en dat is duidelijk vanuit alle data die we hebben, maar bepaalde dingen hebben ons niet in staat gesteld om zoveel vooruitgang te boeken als ik en het team hadden willen boeken."

Dan richt Norris zijn blik op de eerste race van het seizoen op het Bahrain International Circuit. "Bahrein is nooit een goed circuit voor ons geweest en we hebben daar nooit een van onze sterkste races gehad. Het is te vroeg om te oordelen en niet helemaal eerlijk om het gehele jaar af te schrijven als we het niet geweldig doen in Bahrein. Ik denk dat dat voor iedereen het geval is, want het gaat zo op en neer."

"Ik heb er vertrouwen in dat we een van de beste auto's kunnen hebben, maar Bahrein is gewoon nooit geschikt geweest voor onze auto. En precies daarom denk ik dat we het hier wat moeilijker gaan krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het later kunnen omdraaien", zo sluit Norris af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs