Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck de Vries op dominante wijze naar poleposition Formule 2-hoofdrace

Nyck de Vries heeft zich vrijdag in de regen op de Hungaroring verzekerd van de poleposition voor de hoofdrace van het Formule 2 weekend.

Tijdens de kwalificatiesessie, die vrijdag in de Hongaarse regen werd verreden, declasseerde Nyck de Vries vrijwel al zijn concurrenten. Alleen Luca Ghiotto wist enigszins in de buurt van de Nederlander te blijven. De Italiaan gaf 0,227 seconde toe op De Vries, terwijl de nummer drie, Nicholas Latifi, al 0,769 seconde toegaf. Mick Schumacher kwalificeerde als vierde, gevolgd door Louis Deletraz. Op die manier pakte De Vries overtuigend zijn vijfde poleposition uit zijn carrière en verzekert hij zich van een goede kans om op zaterdag tijdens de hoofdrace van het Formule 2-weekend zijn leiding in het kampioenschap te vergroten. Check de video van de verwoestend snelle poleposition-ronde van De Vries hieronder.

1157329712626241536

Feel the rain 🌧 Sense every snap of oversteer 👀 And ride onboard for one frantic pole lap! Take it away, @nyckdevries ... #HungarianGP 🇭🇺 #F2 pic.twitter.com/1apwxgb9Cg — Formula 2 (@FIA_F2) August 2, 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi