Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck de Vries verklaart keuze voor vaste Formule 1-startnummer

Nyck de Vries komt in 2023 voor AlphaTauri uit in de Formule 1. Op zijn bolide prijkt het startnummer #21. Maar waar komt dat startnummer vandaan?

Nyck de Vries mag zich per 2023 fulltime Formule 1-coureur noemen. Dat betekent dat hij een startnummer heeft mogen kiezen voor aanvang van het seizoen en hij koos daarbij voor startnummer #21. Hoe kwam hij daar zo bij? Her en der wordt gesuggereerd dat De Vries eigenlijk voor startnummer #17 wilde gaan, het startnummer waarmee hij in 2021 wereldkampioen werd in de Formule E. Echter, #17 was het startnummer van Jules Bianchi en na zijn overlijden is dat nummer uit de roulatie gehaald. Dat nummer zou De Vries echter zelf niet kiezen, te meer omdat de link met dat startnummer niet meer aan de orde is. Hij legt zijn eigen keuze uit aan RacingNews365 . "In de Formule E stond het startnummer #5 van Stoffel Vandoorne voor de 'E', de vijfde letter in het alfabet. Nummer #17 stond voor de letter 'Q', wat samen de combinatie 'EQ' vormde, verwijzend de elektrische typering van het Mercedes Formule E team."

Reden voor startnummer De Vries tweeledig

Het nummer #21 heeft desondanks wél een link met het ultieme Formule E-succes: "Ik heb voor #21 gekozen, omdat dat dat het startnummer was wat op de auto stond", aldus De Vries, verwijzend naar de rookietest die hij in 2021 afwerkte voor Mercedes. Dat was toen een aangewezen startnummer. En in '21 werd ik natuurlijk wereldkampioen in de Formule E", zo besluit de coureurs uit Friesland die aanstaande donderdag tijdens de wintertests direct de eerste meters voor zijn rekening neemt." Dat de AlphaTauri-coureurs met #21 en #22 twee opeenvolgende startnummers in huis hebben, is dus toevallig. Overigens was dat voor Yuki Tsunoda niet zijn eerste keuze. Hij had liever #11 gehad, maar omdat dat al werd gebruikt door Sergio Perez, heeft de Japanner dat verdubbeld."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi