Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck De Vries tekent nieuw contract bij Le Mans-winnaar Toyota

Nyck de Vries is een druk man. Naast zijn avonturen als Mercedes-coureur in de Formule E zal hij in 2021 ook nog steeds de test- en reservecoureur zijn van Toyota Gazoo. Hij heeft zijn contract met de Japanse autofabrikant namelijk verlengd.

In 2020 was Nyck de Vries op verschillende racevlakken actief. Zo werkte hij zijn eerste Formule E-seizoen af bij Mercedes, kwam hij in de ELMS uit voor G-drive en reed hij in het WEC voor Racing Team Nederland. Daarnaast voerde hij ook nog testwerk uit voor het Toyota Gazoo Racing Team, dat uitkomt in de hoogste WEC-klasse. Dat laatste werk zal hij ook in 2021 voortzetten. Net als in 2020 zal hij dat combineren met zijn werk als Formule E-coureur van Mercedes. Dat maakte Toyota deze vrijdag bekend tezamen met de presentatie van haar nieuwe Hybride Hypercar, die in het nieuwe WEC-tijdperk de LMP1-wagens zullen vervangen.

CKD7wVPA4_Z

View this post on Instagram A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

Toyota Gazoo, de regerend Endurance-wereldkampioen, zal met twee teams van drie aan het nieuwe seizoen beginnen. Coureurs Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez vormen een trio, net als voormalig F1-coureurs Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley. De Vries zal als zevende coureur veel testwerk op zich nemen en zal ook als reservecoureur fungeren voor de wereldkampioenen. In een reactie laat hij weten enthousiast te zijn over de toekomst van het endurance racen. "Ik sta te popelen om verder te gaan bij Toyota als test- en reservecoureur in het nieuwe Hypercar-tijdperk. De toekomst van endurance racing ziet er prachtig uit. Ik kijk er naar uit om dit speciale avontuur samen door te maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"