© Nyck de Vries Twitter

Nieuwsoverzicht

Nyck de Vries wil Max Verstappen achterna

07 jan. 2018 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Nyck de Vries komt komend seizoen uit voor het topteam van Prema Racing in de Formule 2. De opstapklasse naar de Formule 1 en een gouden kans voor De Vries om in de voetsporen te treden van Max Verstappen.

De Vries klopt op de deur van de Formule 1

De 22-jarige De Vries krijgt een gouden kans in de Formule 2. Het team van Prema Racing leverde in 2017 de kampioen van deze klasse met Charles Leclerc. Het jonge talent staat onder contract bij Ferrari dat hem in 2018 onderbrengt bij Sauber.

De weg naar de Formule 1 is een erg lastige. De Vries staat nog altijd te boek als een groot talent, maar zijn carrière gaat met up's en down's. Vanuit de karting werd hij opgepikt door McLaren, maar die samenwerking verliep niet al te soepel. Een voorbeeld daarvan geeft Nyck aan het dagblad NRC omtrent zijn Formule Renault debuut. McLaren plaatste hem in een middelmatig team.

"We wisten dat die niet de juiste beslissing wel en waarschuwden daarvoor. 'Zo kan ik niet vechten om het podium'. Je hebt alleen niet de ballen om te zeggen: Ik ben het er niet mee eens. Dat had ik wel moeten doen."

"Max Verstappen heeft het tegenovergestelde gedaan. Die heeft samen met Jos wel altijd zijn mond opengetrokken. Ik mag hem erg groot en ken hem heel goed. Als je puur kijkt naar de kansen om in de Formule 1 te komen dan wijkt zijn pad van de norm af."

Bij McLaren waren volop machtsspelletjes aan de gang en De Vries werd daar ook slachtoffer van. 

"Er kwam een conflict tussen Martin Whitmarsh (technisch directeur red.) en teambaas Ron Dennis. Ik zou een Formule Renault 3.5 gaan testen en Ron wilde zelf de banden betalen. Ik werd s'avonds gebeld: als ik de test zou doen, zou het negatieve gevolgen hebben voor mij carrière. Er kwam geen uitleg."

Na moeilijke jaren en nauwelijks steun van McLaren kwam de ommekeer in 2017. De Vries presteerde goed in de Formule 2, won de GP van Monaco, en stapte halverwege het seizoen over naar Racing Engineering. Ineens was daar de kans om in 2018 voor het topteam van Prema te racen. Het team waarvoor Charles Leclerc in 2017 met overmacht kampioen werd.

De Vries wil graag de stap naar de Formule 1 maken en vindt dat hij daar ook 100% voor geschikt is. Gezien zijn erelijst is dat ook zeker waar. 

"Ik ben 100% Formule 1-waardig. Ik behoor tot het rijtje van mannen als Sainz, Kvyat, Gasly en Ocon. Dat is mijn generatie. Ik heb tegen ze gereden en ook van ze gewonnen."

"Ik wil mijn kans afdwingen door de Formule 2 te winnen zodat niemand om me heen kan. Gasly, Vandoorne, Palmer, allemaal kampioenen die hun kans kregen in de Formule 1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen