Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon aast op Mercedes stoeltje voor 2019

Formule 1 coureur Esteban Ocon reed in 2017 zijn eerste volledige seizoen en imponeerde. De jongeling maakte direct indruk en geldt als een van de grootste talenten van zijn generatie.

Esteban Ocon staat onder contract bij Mercedes dat hem in 2017 uitleende aan Force India. De jonge Fransman rijdt ook in 2018 voor dat team, maar zijn ambities liggen hoger. Met het aflopende contract van Valtteri Bottas bij Mercedes liggen er mogelijkheden voor 2019. " Ik verwacht dat er de nodige verschuivingen komen. Als ik goed presteer en een goed seizoen draai, dan verwacht ik dat er mogelijkheden komen." " Mijn doel is om het seizoen sterk te beginnen en de opgedane ervaring van dit jaar te gebruiken. Daarna zien we wel verder."

Force India is blij dat het Esteban Ocon kan lenen van Mercedes. De Duitsers zijn de motorleverancier van het team en in ruil voor een zitje van Ocon bij het team ontvangt het korting. Dat is echter niet de enige reden voor optimisme, want Ocon presteerde nagenoeg feilloos in 2017. " Soms is het beter om een coureur te huren dan er een zelf vast te leggen. De kans bestaat dat Mercedes hem terugroept en ik acht het zeer waarschijnlijk dat hij in de toekomst voor Mercedes rijdt," laat Otmar Szafnauer, COO van Force India, weten. " Volgend jaar rijdt Esteban voor ons. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt, maar ik verwacht dat hij zichzelf blijft ontwikkelen."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024