Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon beschuldigt Alonso na klapper: "Dan waren we niet gecrasht"

Tijdens SQ1 van de Sprint Shootout crashte Esteban Ocon hard, waarbij hij Fernando Alonso ook raakte. De Fransman geeft de Aston Martin-coureur de schuld.

Ocon Brazil crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het was een bijzonder gezicht in het eerste deel van de Sprint Shootout. Esteban Ocon reed tegen Fernando Alonso aan en zijn auto liep veel schade op. Kort daarvoor leek de Fransman de controle over zijn auto bijna kwijt te zijn. Na afloop wijst hij naar Alonso, die volgens hem de schuldige is.

"Het was een flinke klap, dus ik heb wel wat pijn. Het maakt niet uit, we gaan racen. Het is lastig om te slikken, want we waren bezig aan een goede verbetering, maar toen kwamen we Fernando tegen op onze weg."

"Ik hoorde mensen zeggen dat ik de controle over de bolide verloor, maar dat is niet waar. Alle coureurs moeten dat soort correcties maken. Lando Norris had het ook in zijn snelste ronde en deed hetzelfde als ik. Fernando zat te veel naar links, reed in het midden van de bocht en hij liet niet genoeg ruimte, waarna we crashten. Dat gebeurt. Nu gaan we verder en focussen we op de race."

Bij de stewards ging Alonso tegen Ocon in, maar volgens Esteban is het simpel: "Hij zei dat hij genoeg ruimte liet, maar de realiteit is dat we niet waren gecrasht als hij verder naar rechts had gereden", aldus de Alpine-coureur.

Overigens was er volgens de stewards geen schuldige aan te wijzen: Ocon raakte de controle kwijt, Alonso stuurde net een beetje naar binnen. Geen straffen, dus.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio