Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon biecht op: "Ik heb een hekel aan karten!"

Voor de meeste Formule 1-coureurs is karten een zeer ontspannende oefening. Het geeft een fijn, nostalgisch gevoel en is vele malen eenvoudiger dan het besturen van een complexe Formule 1-bolide. Esteban Ocon kan het karten echter gestolen worden.

In een interview met ESPN vertelt de kersverse Renault-coureur Esteban Ocon dat hij helemaal niets moet weten van karten. "Ik heb er eigenlijk een hekel aan, dat was namelijk niet bepaald een vermakelijke periode in mijn leven", legt de Fransman uit.

"Dat gedeelte van mijn leven offerden mijn ouders zich in feite voor mij op, zodat een carrière in de autosport mogelijk was. Bij slechte prestaties kon het zomaar eens voorbij zijn. Er stond enorm veel druk op mijn schouders en zonder goede resultaten kon het grote gevolgen hebben voor mijn familie. Dan konden we in de problemen komen."

Ocon denkt niet graag terug aan die moeilijke periode in zijn leven, maar is zijn ouders zeer dankbaar voor hetgeen ze voor hem hebben gedaan en koestert vooral de mooie momenten. "Het heeft mij wel naar de Formule 1 geholpen, dat is natuurlijk fantastisch. Er waren veel zware momenten, maar ik heb er ook mooie herinneringen aan overgehouden. Ik ben vooral blij dat ik het heb gehaald", besluit de 23-jarige.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull