© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon en Vandoorne hebben nog geen idee wat ze in 2019 doen

04 okt. 2018 08:45 René Oudman 1 reacties
Op het moment zijn ze beiden nog actief in de Formule 1, maar als de finishvlag wordt gezwaaid in Abu Dhabi dan moeten Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne naar alle waarschijnlijkheid voor minstens een jaar hun plekje opgeven. De Fransman is aan Mercedes verbonden en dreigt daarom kopje onder te gaan, de Belg wordt vanwege tegenvallende prestaties geslachtofferd.

Geen Force India en McLaren dus, de teams waar Ocon en Vandoorne respectievelijk sinds het begin van 2017 voltijd voor uitkomen. Wat er in 2019 dan wel gaat gebeuren is voor beide rijders momenteel nog een vraagteken.

"Ik heb helaas nog steeds geen nieuws", spreekt Ocon tijdens de rijderspersconferentie van de FIA op de donderdag in Japan. "Ik doe mijn best om een stoeltje voor het volgende jaar te bemachtigen, maar als dat niet lukt dan sta ik langs de kant. In dat geval zal ik alles op alles zetten om in 2020 weer terug te zijn in de Formule 1", klinkt de 22-jarige strijdvaardig. Ocon wordt bij Force India waarschijnlijk vervangen door Lance Stroll, wiens vader onderdeel uitmaakt van een consortium dat het inmiddels volledig Britse team afgelopen zomer overnam. Stroll zelf doet overigens nog of zijn neus bloedt. "We zullen zien wat de toekomst brengt", meldde de Canadees.

Dat Vandoorne de Formule 1 uit zijn hoofd kan zetten, lijkt een feit. "Ook ik heb helaas niet veel nieuws te melden", spreekt de Belg op dezelfde persconferentie. "Formule 1 zal heel erg moeilijk worden. Wel is er al veel gesproken met verschillende teams uit verschillende series en hoop ik jullie in de komende weken meer te kunnen vertellen." Vandoorne wordt gelinkt aan het Formule E-team van HWA, geruchten doen de ronde dat hij eventueel zelfs naar de Verenigde Staten over zou kunnen stappen om aldaar deel te nemen in de IndyCar Series.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen