© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon en Vandoorne zien bui al hangen: "Weinig kans voor 2019"

13 sep. 2018 17:30 René Oudman 4 reacties
Ze behoren ontegenzeggelijk tot de grootste talenten van de Formule 1-grid van 2018, al laat de een dat momenteel iets meer zien dan de ander. Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne verkeren momenteel echter in onzekerheid: beiden weten dat ze hun plaats na dit seizoen verliezen en veel opties zijn er niet.

Ocon, die sinds begin 2017 voor Force India rijdt, weet dat Lance Stroll zijn zitje in zal nemen. Carlos Sainz en Lando Norris zijn door McLaren aangewezen om de honneurs in 2019 waar te nemen en dus moet ook Vandoorne afscheid nemen van zijn huidige werkgever.

"De rijdersmarkt heeft zich op een vreemde manier ontwikkeld", schijnt Vandoorne zijn licht over de transfers van de afgelopen weken. "Op dit moment wordt er bijna elke dag wel iemand ergens bevestigd", overdrijft hij lichtelijk. "De kansen om ook volgend jaar op de grid te staan worden steeds kleiner, maar tot elk zitje is vergeven zal je in gesprek moeten blijven", spreekt de Belg tijdens zijn persmomentje op de donderdag voor de Grand Prix van Singapore.

Ocon vindt het bijzonder lastig om zijn oude concurrenten door te zien stoten. In het verleden moest hij het opnemen tegen onder meer Max Verstappen, Charles Leclerc en Pierre Gasly. Die drie mannen zijn allemaal zeker van een plek bij een topteam in 2019. "Dat maakt mij alleen maar hongeriger", zegt Ocon op zijn mediamoment. "Ook als ik volgend jaar geen zitje heb, zal ik blijven knokken om uiteindelijk terug te keren in de Formule 1."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen