Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon vertrouwt op F1-comeback: "Toto Wolff onderhandelt al voor me"

Na twee overtuigende seizoenen bij Force India verloor Esteban Ocon zijn plek bij het team. Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat hij komend jaar zijn Formule 1-comeback maakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-AMG Motorsport

Hoewel Esteban Ocon sterk presteerde in de bolide van Force India, moest hij toch zijn stoel afgeven aan Lance Stroll. Strolls vader Lawrence werd immers eigenaar van de renstal, nu omgedoopt tot Racing Point. Ocon is nu reservecoureur bij Mercedes, maar de Fransman is ervan overtuigd dat hij volgend jaar weer fulltime racet.

"Ik zou het moeilijk kunnen verkroppen als ik volgend jaar niet weer op de grid sta. Dat zou een ongelofelijke teleurstelling zijn", aldus Ocon. "Maar ik geloof erin dat ik volgend jaar kan terugkeren, ik vertrouw op de mensen om mij heen die dit regelen. Ik ga me beter voorbereiden dan ooit te voren, waarmee ik alle lessen die ik het afgelopen seizoen leerde kan meenemen."

Als Mercedes-pupil leek hij tot dusver niet voor ieder team even interessant. De meeste teams willen immers geen talent 'lenen' en vervolgens weer teruggeven. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf daarom ook al aan dat hij bereid is Ocon te laten gaan wanneer dit een obstakel voor een geïnteresseerd team vormt. Zo is de Fransman onder meer in verband gebracht met Renault (als opvolgers van Nico Hülkenberg), dat interesse toont na een mislukte deal die eerder op handen was voor dit jaar.

"Momenteel is mijn management middels Toto Wolff bezig om mij een stoeltje te bezorgen voor volgend seizoen. Volgens mij zijn er zelfs al gesprekken gaande. Idealiter maak ik zo vroeg mogelijk mijn plannen voor het komende jaar bekend", besluit de Fransman hoopvol.

15 reacties