Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon gewaarschuwd: "Jaar aan de zijlijn is gevaarlijk"

Racing Point-coureur Sergio Perez staat niet graag in de schoenen van voormalig teamgenoot Esteban Ocon. Volgens de Mexicaan bevindt de Fransman zich in een hachelijke positie.

Esteban Ocon rijdt in 2019 niet in de Formule 1. Nadat hij door Racing Point gepasseerd werd ten faveure van Lance Stroll, wacht hem dit jaar enkel een reserverol bij Mercedes. Ocon vertrouwt op een snelle terugkeer in 2020, maar Sergio Perez is daar minder zeker van.

"In de Formule 1 verandert alles zo snel, de toekomst ligt nooit op voorhand vast. Natuurlijk zit hij stevig in het zadel bij Mercedes, maar niets is zeker. Het kan zijn dat hij terugkeert voor dat team, en dat zou hij verdienen, want hij is één van de beste coureurs, maar het blijft een riskante situatie." Perez mag dan vol lof zijn over de pure snelheid van Ocon, hij ziet ook nog wel een verbeterpuntje voor de Fransman: "Ik denk dat hij nog wat volwassener moet worden, maar dat komt met het verstrijken van de tijd vanzelf wel. Ik heb Nico Hülkenberg als voormalig teamgenoot hoog zitten, maar ook Esteban is een top rijder."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"