© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Ocon heeft geen spijt van gemiste kansen op F1-zitje

21 sep. 2018 08:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Twee maanden geleden zag het er nog rooskleurig uit voor Esteban Ocon. Hij werd in verband gebracht met twee voormalig kampioensteams (McLaren en Renault), maar lijkt nu volledig achter het net van de Formule 1 te vissen.

In een tête-à-tête met het Franse Auto Hebdo blikt Esteban Ocon terug op de voorbije twee maanden, waarin hij van één van meest felbegeerde spelers op de F1-markt veranderde in het grote talent zonder stoeltje.

Ocon werd sterk in verband gebracht met McLaren, waar hij naar verluidt zo kon tekenen, maar Ocon koos ervoor te wachten op Renault, wat hem een fabrieksstoeltje kon bieden. Dat stoeltje ging echter naar Daniel Ricciardo, terwijl McLaren Carlos Sainz en Lando Norris vastlegde. Toch heeft Ocon geen spijt dat hij McLaren zolang afhield:

"Als ik het allemaal nog eens over zou kunnen doen, zou ik niets anders doen. Natuurlijk ga ik voor mezelf regelmatig na of ik wel de juiste beslissingen heb genomen, maar ik kom altijd tot dezelfde conclusie: met de informatie die we hadden hebben we naar eer en geweten gehandeld."

Ocon, die nog maar eens herhaalt dat hij het jammer vindt dat bepaalde factoren in het aantrekken van rijders blijkbaar belangrijker zijn dan talent en resultaten, zegt Renault ondanks alles niets kwalijk te nemen:

"Renault is een grote autofabrikant en het is een bedrijf waarvoor ik veel sympathie koester. Ze hebben me in het verleden heel goed geholpen me te ontwikkelen als coureur en dat zal ik niet snel vergeten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen