Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon kan heus goed met Verstappen door een deur: "Hebben veel met elkaar gemeen"

Als kind al rivalen in de karts, nu allebei actief in de Formule 1. Esteban Ocon en Max Verstappen kennen elkaar al heel lang en volgens de Fransman kunnen ze het beter met elkaar vinden dan men denkt.

Ocon US
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon is inmiddels een gevestigde naam in de Formule 1. De Fransman maakte zijn F1-debuut bij Manor en ging daarna aan de slag bij Force India, het huidige Aston Martin, als teamgenoot van Sergio Perez. Dat botste zo en nu dan flink, met als dieptepunt een onderlinge touché en crash tijdens de Grand Prix van Singapore in 2018. Ocon zou later dat jaar vertrekken en liep als Mercedes-protegé een stoeltje mis voor 2019.

Het leverde de nodige vraagtekens op in de F1-paddock, want Ocon had constant laten zien over genoeg snelheid te beschikken. Renault, wat nu Alpine heet, wist hem eind 2019 uiteindelijk los te weken bij Mercedes, ook omdat een andere protegé, ene George Russell, faveure maakte bij Williams. Ocon zit nu nog steeds op zijn plek bij het Franse team.

In Nederland kent menigeen fan Ocon ook door een incident tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2018. Verstappen leidde toen soeverein de race, totdat de Fransman, die al tegen de Red Bull-coureur racete in de karts, zichzelf van een ronde achterstand wilde ontdoen. Ocon tikte Verstappen van de baan en kreeg na afloop een paar flinke duwen van de Nederlander. In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Ocon dat hij de reactie daarop nog steeds overdreven vindt.

"De media hebben dat verhaal flink overdreven", is Ocon eerlijk. "Ik heb ontzettend veel respect voor Max, en hij ook voor mij. We hebben veel met elkaar gemeen, meer dan jullie denken. Er zijn altijd hete momenten in de sport, zo gaat dat nu eenmaal. Maar ik ben heel blij voor hem vanwege de successen die hij boekt. Er is geen drama tussen ons."

Ocon looft ook een andere Nederlander

De families van Verstappen en Ocon gingen veel met elkaar om in de karttijd, zo vertelt de Alpine-coureur. "We hadden een hechte achtergrond met onze families. Mijn vader was dan geen Formule 1-coureur, maar we troffen de vader van Max wel bij races. Zij bereidden alles voor en daardoor groeiden onze families ook naar elkaar toe. Er bestond ook rivaliteit, maar dat was alleen maar mooi. Ik heb een paar jaar geleden onze vaders over positieve dingen over die tijd horen zeggen. Dat heeft Max en mij ook gevormd en we hebben elkaar zeker naar een hoger niveau getild."

Ocon heeft ook mooie woorden over voor Ramon Drost. De Nederlander vervulde een rol als data-engineer bij Alpine, maar vertrok begin dit jaar om andere dromen na te jagen. "Ramon was fantastisch. Hij had altijd een bepaalde passie en lach die hij aan ons mee gaf. Het was een plezier om samen te werken met zo'n professionele en enthousiaste man. Elke race was een feestje en hij is nog altijd welkom."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-teamadviseur voorziet Red Bull-problemen in Monaco