Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon liep door tear-off puntenfinish mis in Australië: "Hele achterkant kon in brand vliegen"

Heb je als Esteban Ocon een keer de kans om in de punten te rijden, gooit een tear-off roet in het eten. Het is duidelijk dat Alpine vooralsnog in de hoek zit waar de klappen vallen. Zo ook in Australië.

Ocon Australia FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee dramatische races bij de start van het seizoen, hoopte Alpine op tekenen van herstel in Australië. Die waren er ook, maar een vastzittende tear-off zorgde ervoor dat Esteban Ocon eerder naar de pits moest dan verwacht. Hierdoor verloor hij kostbare tijd en zag hij de kans om de eerste punten van het seizoen te pakken in rook opgaan.

"Ik was aan het vechten met Alexander Albon en Kevin Magnussen en reed voor Nico Hulkenberg. Dus we waren in de race voor mogelijke punten. Van plek 9 tot 11, dat was mogelijk geweest. Helaas zullen we nooit weten of dit was gelukt. Het was een interessante race. Ik ben blij met de vooruitgang die we hebben geboekt, de snelheid. We konden deze coureurs bijhouden, het zag er goed uit", zegt Ocon in gesprek met onder meer RacingNews365.

Wat er dan misging? Ocon legt het zelf uit. "In de eerste ronde zat er al een tear-off vast aan mijn spiegel. Enkele rondes later raakte een andere tear-off verstrikt in de brake duct, waardoor hij oververhit raakte. De hele achterkant van de wagen zou in brand vliegen als we niet zouden stoppen."

De tweede pitstop volgde dus ook te vroeg. De tear-off werd verwijderd, maar hierdoor moest Ocon later in de race nog een keer naar binnen. Hij zou uiteindelijk als zestiende finishen. "Een extra pitstop maken was het veiligste. Als ik door was gereden, had ik misschien moeten opgeven, maar dat zullen we nooit weten."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden